ALKALICKÁ DIETA - důležité informace zejména pro pacienty s nádorovým onemocněním

Alkalická dieta (zásaditá strava)

Vědět o rovnováze pH je důležité nejen pouze pro pacienty s rakovinou, ale každého z nás. Každý člověk potřebuje v těle udržovat alkalické prostředí, aby zůstal zdravý.

Tělo se za každých okolností snaží udržet mírně zásadité prostředí v těle, alenevhodným způsobem stravování (polotovary, „junk  food“, rychlé občerstvení apod.) a stresem dochází ke změně pH ke kyselému, ve kterém se tělu nemůže dařit. Tento životní styl je extrémně nezdravý zejména pro pacienty s rakovinou. Pro tyto pacienty je naopak nesmírně důležitá alkalická strava, aby se urychlil jejich léčebný proces.

Důležité informace:

Nezdravé jídlo způsobuje nerovnováhu pH a vytváří kyselé prostředí, které je ideální pro vytvoření rakovinné buňky. Na druhou stranu, alkalické strava pomáhá obnovit rovnováhu a učinkuje v boji proti zánětu.

To zahrnuje jíst především ekologicky pěstovanou zelenou listovou zeleninu, brokolici, kořenovou zeleninu, bylinky a koření, fazole, čočku a hrášek, květák a zelí, česnek, cibuli, pórek a pažitku, ořechy a semena, spolu s malým množstvím bezlepkových obilnin, jako je rýže. Dále maso býložravců, ryby (z bezpečných a nekontaminovaných vod), ekologicky chovanou drůbež několikrát týdně, čerstvé ovoce a zeleninu v bio kvalitě.

Lepek se podílí na tvorbě zánětu, je tedy potřeba vyloučit potraviny obsahující lepek, tedy: žito a   pšenici ve všech jejich odrůdách a výrobky z nich – těstoviny, koláče, chléb, sušenky, muffiny a jiné pečivo.

Namísto toho konzumovat bezlepkové obiloviny, jako je rýže, quinoa, pohanka, amarant a proso.

Vyhýbat byste se měli ovšem vyhýbat i bezlepkovým výrobkům, které obsahují velké množství cukru a nekvalitních tuků.

Rakovinné buňky spotřebují glukózu mnohem rychleji a ve větším množství než ostatní buňky. To je důvodem  proč je důležité, aby se zcela zamezilo příjmu cukru. Cukr navíc odčerpává hořčík z těla a přispívá ke vzniku rakoviny. Vyhnout byste se měli také „přírodním“ cukrům jako je med či agáve. Místo toho je možné jíst několik fíků, meruněk, neslazený jablečný džus nebo čerstvý ananas.

Podle studie, kterou vypracoval Prof. T. Colin Campbell , Ph.D., na Cornell University Cow, mléko a mléčné výrobky jsou jednou z nejvíce rakovinu podporujících potravin kvůli obsahu proteinu kasein.

Pokud trpíte rakovinou, je nezbytné se vyhnout mléčným výrobkům, protože mohou vést ke zhoršení kvality kostí a vzhledem k jeho silně kyselinotvornému vlivu v těle podporuje tvorbu zánětu šíření rakoviny.

Aktuality

PF 2017

Příjemné prožití vánočních svátků v lásce a radosti,  pevné zdraví a mnoho úspěchů příštím...
Celý článek