BEZLEPKOVÁ DIETA

Základem bezlepkové diety je naprosté vyloučení pšenice, žita, ječmene, ovsa a výrobků z nich.

POTRAVINY, KTERÉ JE POTŘEBA ZCELA VYLOUČIT:
  • Pšenice (včetně špaldy), ječmen, žito, žitovec (triticale), oves a veškeré výrobky, které je obsahují.
  • Výrobky z mouky – pečivo, strouhanka, cukrářské výrobky, těstoviny, knedlíky.
  • Vločky, kroupy, krupky, lámanka, krupice.
  • Rostlinné maso seitan (vysoký obsah lepku).
Pozor na potraviny, které obsahují lepek ve skryté formě: 
  • Polévky, omáčky
  • Kečupy, majonézy, dresinky, sojová omáčka, dochucovadla
  • Uzeniny, konzervy, paštiky, výrobky z mletého masa
  • Sojová a jiná rostlinná masa (klaso, ROBI)
  • Kypřící prášky, pudinky, cukrovinky, zmrzliny
VHODNÉ POTRAVINY:
  • brambory, 
  • rýže, 
  • kukuřice, 
  • pohanka, 
  • sója, 
  • luštěniny, 
  • amaranth, 
  • proso (jáhly), 
  • a výrobky z nich (např. mouka, škroby, krupice,…),
  • ovoce,
  • zelenina,
  • semena,
  • ořechy.
 

Aktuality

PF 2017

Příjemné prožití vánočních svátků v lásce a radosti,  pevné zdraví a mnoho úspěchů příštím...
Celý článek